Menu
Informatie

Behang in de badkamer; kan dat?

behang in de badkamer

Behang in badkamer

Wil jij je badkamer een nieuwe look geven, maar zie je een hele verbouwing niet zitten? Kijk dan eens tussen ons fotobehang. Want na de juiste behandeling is ons fotobehang waterafstotend en dus perfect voor in de badkamer (of keuken).

Zo maak je behang waterafstotend 

Als je behang wilt gebruiken in de badkamer adviseren wij om het behang na te bewerken met een speciale transparante, watergedragen coating (wall finish). Hiermee verzegel je als het ware je fotobehang. Die laag zorgt ervoor dat je behang wordt beschermd tegen chemicaliën en het maakt je behang stoot- en krasvast. En misschien nog wel belangrijker: schrobvast, vuilafstotend en UV-bestendig. 

Het aanbrengen van de coating is heel makkelijk en kan 24 uur na het behangen. Eerst even goed roeren en dan kan je het onverdund aanbrengen op een schone, droge, vet-, was- en stofvrije ondergrond. Je gaat met een lijmkwast of 100% pluisvrije viltroller over het behang heen, in lange verticale banen. Na 30 minuten is de coating stofdroog en na 6 uur bewerkbaar. De coating is volledig uitgehard na 28 dagen.

Inspiratie voor fotobehang in de badkamer

Tegel behang

Tegelen niet jouw ding, maar wil je wel een tegellook creëren in je badkamer? Dan is tegel fotobehang perfect voor jouw badkamer. De laatste trend op het gebied van tegels in de badkamer zijn hexagontegels en tegels die in visgraadverband zijn gelegd. Dit kan natuurlijk ook op fotobehang geprint worden. 

Steen behang

Marmer is terug van weggeweest. En onwijs populair in de badkamer en de keuken. Vooral in combinatie met industriële invloeden, zoals zwart staal. We hebben diverse fotobehangen met marmerlook in onze collectie. Maar een muur met breukstenen of grijze natuurstenen in mozaïek op behang passen ook perfect in de badkamer.

Betonlook fotobehang

Geef je badkamer een industriële sfeer met fotobehang met een betonlook. Behang bijvoorbeeld de wand achter de spiegel met donker betonbehang. En combineer het met licht badkamermeubilair en witte accessoires. Deze kleurencombinatie zorgt voor een moderne uitstraling. Liever een industriële look? Combineer je betonbehang dan met zwart badkamermeubilair. 

Behang in de badkamer. Het kan dus echt. Tenminste, als je het fotobehang behandelt met een transparante wandcoating. Dus vergeet bij het bestellen van jouw fotobehang voor de badkamer niet om ook de wandcoating erbij te bestellen.

P.S. Behang in de douchecabine is niet aan te raden. Zo’n hoeveelheid water kan de coating namelijk niet aan. Het behang kan wel aangebracht worden op de muur achter het toilet of achter de wastafel.