Menu
Behangtips

Voorbereidingen voor het aanbrengen van fotobehang

Voorbereiding plakken fotobehang

Je fotobehang is onderweg naar jou of je hebt het zojuist ontvangen. Je kunt bijna aan de slag, maar zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Controleer je behang goed en zorg dat je alle accessoires in huis hebt! In 3 simpele stappen ben jij klaar om je fotobehang aan te brengen op je muur!

Lees onderstaande tekst of bekijk de video waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de bestelling controleert en de lijm aanmaakt.

Stap 1: Controleer je bestelling

Wanner je jouw bestelling van ons ontvangt, vragen we je de bestelling te controleren.  In de verpakking vindt je naast je behang een pakbon en een handleiding. Je behang is losjes verpakt in foam, zodat het niet beschadigd tijdens transport.

Controleer op de pakbon de afmetingen van je bestelling. De afmetingen die je op de pakbon ziet staan zijn exclusief een eventuele marge van 5cm rondom. Wanneer je gekozen hebt voor marge dan is je totale behang totaal 10cm breder en hoger.

Handleiding fotobehang aanbrengen

Neem voor je gaat beginnen ook even de de handleiding door. In de handleiding vind je tips, zodat je direct aan de slag kan en het resultaat je verwachtingen zal overtreffen! Het behang dien je voorzichtig uit het foam te halen. Gebruik hiervoor geen schaar of mes. De kans is dat je dan het behang beschadigd. De stickers zijn eenvoudig te verwijderen, waarna je het behang uit het foam rolt.

Baannummers op je behang

Onder op de banen zie je een code staan. Dit een unieke code voor jouw behang. Deze nummers zijn gedrukt in het marge gedeelte van je fotobehang en zul je later afsnijden van de baan wanneer je de strook geplakt hebt. Achter de code staan je baannummers. Dit is de volgorde waarop je het behang van links naar rechts moet aanbrengen. 

Stap 2: de juist accessoires

Voor het aanmaken van behanglijm hebben we het volgende nodig:

  • een emmer;
  • behanglijm;
  • een maatbeker (die we straks gaan vullen met koud kraanwater
  • een behangspatel.

Let op dat je behanglijm gebruikt dat geschikt is voor vliesbehang. Wij adviseren Perfax Roll-on lijn. 

Om je behang straks op de muur aan te brengen heb je een aantal accessoires nodig:

  • een behangborstel;
  • een Stanley mesje;
  • een behangspatel;
  • een naadroller, en een
  • behangliniaal. 

Stap 3: de behanglijm aanmaken

We gaan aan de slag met het maken van de lijm. Pak de emmer en strooi de behanglijm in de emmer. Voeg koud kraanwater toe aan de behanglijm. Op de verpakking van de behanglijm lees je de verhouding lijm en water.

Gebruik je Perfax Roll on voor vliesbehang dan adviseren wij 4 liter water voor een volledig pakje. Heb je minder nodig hou dan de verhouding op de verpakking aan.

Roer vervolgens rustig de behanglijm tot je een stevige vloeibare lijm hebt. Afhankelijk van de hoeveelheid lijm die je maakt kan dit 5-10 minuten duren. Laat je behanglijm vervolgens nog 10 minuten rusten en roer het dan nog een keer goed door.

Je bent nu klaar om te behangen!