Menu
Trend & Inspiratie

Shop Rijksmuseum behang. Behang van oude meesters

oude meesters rijksmuseum behang

Als Nederland mogen we trots zijn het werk van onze Oude Meesters. Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, en Johannes Vermeer hebben ons een hoop prachtige schilderwerken gegeven waarvan we tot op de dag van vandaag van kunnen genieten.

Hoe mooi zou het als je een paar van die meesterwerken bij jou aan de muur zou hebben hangen? In deze blog lichten we enkele van de mooiste schilderijen uit om als behang op je muur te plakken.

Zelfportret door Vincent van Gogh, als fotobehang in de woonkamer

Van Gogh behang

Voor een Oude Meester is van Gogh lang zo oud nog niet. Waar de meeste bekende Nederlandse schilders in de Gouden Eeuw leefden, was Vincent van Gogh pas in de 19e eeuw actief. In die tijd maakte hij enorm veel schilderijen die het allemaal waard zijn om als behang in huis te hangen.

Veel van de meest iconische werken van Vincent van Gogh waren ongetwijfeld zijn zelfportretten. Gedurende zijn leven maakte hij er tientallen, dit zelfportret van Van Gogh is daar één van de bekendste van.

In werkelijkheid is dit schilderij betrekkelijk klein, maar als behang kan het de hele muur vullen. De vlugge, maar gecontroleerde penseelstreken van deze Oude Meester zouden elke kamer sieren.

De Nachtwacht, van Rembrandt van Rijn, als fotobehang in de slaapkamer

Rembrandt Behang

Rembrandt van Rijn’s invloed is lastig in woorden uit te drukken. Hij is wereldwijd een van de meest geroemde schilders ooit, laat staan in Nederland. Niet zo gek dus dat mensen vanuit alle windstreken naar Nederland trekken om de Rembrandt-collectie te zien. Maar waarom zou je naar het museum gaan, als je ook gewoon een Rembrandt behang in huis kan hebben?

Als je Rembrandt zegt, zeg je De Nachtwacht. Het grote schilderij is zo bekend dat het bijna symbool staat voor de Nederlandse schilderkunst en de Gouden Eeuw. Als je deze Rembrandt als behang laat afdrukken kun je elke dag genieten van dit stukje Nederlandse geschiedenis. Door de vele details en het bijzondere gebruik van licht zal je muur er nooit meer saai uitzien.

Het Melkmeisje, door Johannes Vermeer, als fotobehang in de keuken

Vermeer Behang

Naast Rembrandt en Van Gogh is er natuurlijk nog een Oude Meester die we niet mogen vergeten: Johannes Vermeer. Met zijn levensechte schilderijen van mensen en alledaagse beelden uit de 17e eeuw behoort hij tot de absolute top van de Hollandse Meesters. Laten we eerlijk zijn, wie zou er nu geen echte Vermeer als behang willen hebben?

Vermeer’s oog voor detail is in zijn bekendste werk, Het Melkmeisje, duidelijk zichtbaar. Van de kleine tegeltjes bij de vloer tot de spijkers in de muur, Vermeer heeft elk detail weten te vangen. Misschien is dat ook wel datgene wat Het Melkmeisje zo aantrekkelijk maakt, en waarom we er naar kunnen blijven kijken.

De blauwe, gele, rode, en groene kleuren in het schilderij kun je prachtig laten terugkomen in je interieur. Je kunt het schilderij natuurlijk ook geheel toepasselijk in je keuken ophangen.

Heb je zelf ook een meesterwerk gemaakt? Bijvoorbeeld een foto, schilderij, of tekening? Ook deze kun je als fotobehang laten afdrukken door Fotobehang.com voor een extra persoonlijke inrichting.

Lees meer blogs over fotobehang