• Razendsnel jouw fotobehang in huis
 • 100% eigen productie en op maat gemaakt
 • 100% milieuvriendelijk en geurloos

Ontwerp je eigen keuken achterwand

Zelfklevend, krasvast én waterafstotend!

Ga jij je keuken binnenkort renoveren of wil je de keuken iets extra’s geven, dan is een keukenachterwand van MuralSplash echt iets voor jou! En het mooie is dat je het binnen 15 minuten gerealiseerd hebt.

 • Perfect op maat voor jouw keuken
 • Matte of glossy afwerking
 • PVC-vrij en milieuvriendelijk

Populaire achterwanden

Toch niet helemaal wat je zocht?

Zoek hieronder naar jouw perfecte ontwerp, met keuze uit honderden soorten keukenwandjes zit er altijd iets voor je bij.

Keukenwand op maat met je eigen foto

Bestel op maat gemaakte fotobehang van je eigen foto. Wij controleren kosteloos de kwaliteit en koppelen terug wanneer deze niet volstaat.

Ontwerp je keuken achterwand

Wat is MuralSplash?

MuralSplash is speciaal ontwikkeld als behang voor in een ruimte als een keuken of badkamer. Het behang is zelfklevend en daardoor eenvoudig te plakken en te verwijderen.

Mat of glossy
Het behang is verkrijgbaar met een matte afwerking of glossy afwerking. Bij de glossy afwerking krijg je een spiegelend effect dat je ook krijgt bij wandtegels. Vaak wordt er bij marmerprints gekozen voor de glossy variant. Wil je geen glanzend spiegelend effect op je achterwand, kies dan voor de matte variant van MuralSplash.

Voordelen van MuralSplash achterwanden

 • Op maat gemaakt, makkelijk bij te snijden;
 • Krasvast en waterafstotend;
 • Ook bestand tegen frituurspetters!;
 • Makkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek;
 • Keuze uit matte of glossy afwerking;
 • PVC vrij product, niet schadelijk voor het milieu;
 • Geurloos behang, omdat we printen met op water gebaseerde inkt;
 • Eenvoudig en snel aan te brengen;
 • Herbruikbaar en gemakkelijk te verwijderen;
 • UV-licht bestendig;
 • Brandvertragend behang (B1 certificaat);

Veelgestelde vragen over MuralSplash

De meest gestelde vragen en antwoorden over het aanbrengen van een keuken achterwand.

Hoe breng ik MuralSplash aan?

Het materiaal heeft een lijmlaag aan de achterzijde. Om je MuralSplash aan te brengen verwijder je een gedeelte van de beschermplastic van de lijmlaag.

Je begint linksboven of rechtsboven met plakken. Indien je het behang met marge hebt besteld (dus 2-5cm extra rondom), dan zorg je dat je zowel aan de zijkant als bovenkant een stukje overlaat. Dit kun je later wegsnijden met een mesje. Je zorgt er zo voor dat het behang ook netjes op de muur komt wanneer je muur scheef loopt.

Is MuralSplash in banen te plakken?

MuralSplash bestaat uit 1 deel. Omdat het materiaal gelamineerd is, is het dikker dan normaal behang. Daardoor is het lastiger stotend aan elkaar te plakken. Daarom adviseren wij om dit behang niet in banen te gebruiken.

Heb je een grotere ruimte die je wilt voorzien van waterafstotend behang? Dan kan je vliesbehang bestellen en dit voorzien van een WallFinish. Dit maakt je behang ook krasvast en waterafstotend.

Hoe snijd ik MuralSplash op maat?

Je kunt het materiaal nadat je het hebt bevestigd om je muur eenvoudig bijsnijden met een snijliniaal en een mesje. De snijliniaal zet je strak tegen de kant aan, waarna je met het mesje over de snijliniaal het materiaal op maat snijdt.

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

MuralSplash wordt op maat geleverd. Jij bepaalt zelf welk formaat je behang wordt. Wel is er een maximale hoogte of breedte. Deze is 116cm. Aangezien de meeste keuken achterwanden 50 tot 70cm hoog zijn, is dit voor de meeste situaties voldoende.

Heb je een groter oppervlak nodig? Dan kun je het beste kiezen voor vliesbehang of MuralTex.

Hoe wordt mijn achterwand geleverd?

De achterwanden worden op rol geleverd in een doos geleverd. Op deze manier is het compact te versturen. Eventuele accessoires worden bijgevoegd in de doos.

Heb ik lijm nodig bij MuralSplash?

Je hebt geen lijm nodig bij MuralSplash. Het materiaal heeft een lijmlaag op de achterzijde. Deze lijmlaag kan je gebruiken nadat je de beschermfolie over de lijmlaag hebt verwijderd.

Is MuralSplash afwasbaar?

Het materiaal is af te nemen met een vochtige doek. Je hoeft niet bang te zijn dat je het behang beschadigd. MuralSplash heeft een berschermende laag over het behang.

Is MuralSplash waterafstotend?

Het materiaal heeft een beschermlaag waardoor het waterafstotend is en dus uitstekend te gebruiken in een keuken of badkamer.

Is het materiaal bestand tegen frituurvet?

MuralSplash kan tegen een stootje en ook een beetje frituurvet is geen probleem. Uit onderzoek is gebleken dat het materiaal in tact blijft bij vetspetters tot 190 graden.

Populaire achterwanden
Houten planken
Premium
Muren tot 12 meter!
Gerestaureerde muur
Premium
Muren tot 12 meter!
Koperkleur structuur
Premium
Glanzende betonstructuur
Geschilderde Amandelbloesem (Van Gogh)
Marmer
Portugese tegels

Handleiding

We helpen je graag verder om jouw MuralSplash keuken achterwand in je keuken aan te brengen. Lees de onderstaande tips door voordat je aan de slag gaat met behangen. Zit jouw MuralSplash op de muur? Vergeet niet om jouw mooie eindresultaat met ons te delen.

Handleiding downloaden & printen

LET OP!

Vanwege stabiliteit redenen wordt aangeraden om het behang 24 uur te laten acclimatiseren voordat dit op de muur wordt aangebracht. Dit voorkomt krimpen van het behang. Mocht je vloerverwarming hebben, dan adviseren wij om het behang op een tafel te leggen.

De optimale temperatuur om het behang aan te brengen is tussen de 18 – 25 ºC en een vochtigheid van ongeveer 40% – 65%.

Voor het aanbrengen dient het oppervlak schoon en vetvrij te zijn.

Stap 1: Voorbereiden

Schakel indien van toepassing de elektragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit, verwijder de frames en plak deze af met behang tape. Verwijder vervolgens het oude behang, indien nodig. Zorg dat de muur goed glad is door spijkers en oneffenheden te verwijderen en gaatjes te vullen met allesvuller. Laat het vulmiddel goed drogen en schuur het glad.

MuralSplash kun je prima op een gestucte muur of over tegeltjes plakken. Wij adviseren om het materiaal niet de plakken over bestaand behang. De lijmlaag van MuralSplash is krachtig en het behang zal aan de lijmlaag blijven plakken wanneer je dit probeert los te maken, waardoor corrigeren niet meer mogelijk is.

Stap 2: Uitrollen en aanbrengen

Rol het behang uit en controleer op eventuele beschadigingen. 

Het materiaal heeft een lijmlaag aan de achterzijde. Om je MuralSplash aan te brengen verwijder je een gedeelte van de beschermplastic van de lijmlaag.

Je begint linksboven of rechtsboven met plakken. Indien je het behang met marge hebt besteld (dus 2-5cm extra rondom), dan zorg je dat je zowel aan de zijkant als bovenkant een stukje overlaat. Dit kun je later wegsnijden met een mesje. Je zorgt er zo voor dat het behang ook netjes op de muur komt wanneer je muur scheef loopt.

Je werkt vervolgens van links naar rechts of vice versa en haalt steeds stukje voor stukje het plastic van de lijmlaag en plakt het op de muur.

Stap 3: Afwerken

Als laatste druk je de achterwand nog eens extra goed aan. Nadat dit is gebeurd kan het overtollige gedeelte weggesneden worden. Hiervoor gebruiken we een scherp (!) afbreek- of Stanleymes en een snijliniaal. Eventuele stopcontacten kunnen schoongesneden worden. Let hierbij wel op dat je de elektra niet beschadigt.

Tot slot haal je de beschermfolie van de voorkant van je behang en maak je het behang met een vochtige doek schoon.