• Razendsnel jouw fotobehang in huis
  • 100% eigen productie en op maat gemaakt
  • 100% milieuvriendelijk en geurloos

Geurloos en milieuvriendelijk vliesbehang

Duurzaam PVC-vrij fotobehang zonder schadelijke invloeden.

We vinden het belangrijk dat onze producten voldoen aan de laatste milieustandaarden. Samen met experts hebben we dan ook een duurzaam en milieuvriendelijk vliesbehang ontwikkeld dat ook nog eens aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet.

Vliesbehang is een duurzaam product

Door een gezond milieu is er leven mogelijk. Een gezonde omgeving is voor ons en onze omgeving van zeer groot belang. Wij printen daarom uitsluitend pvc-vrij behang. Ons vliesbehang heeft een onderlaag welke gemaakt is van vlies, de toplaag bestaat uit papier. Het behang is biologisch afbreekbaar.

Ons vliesbehang heeft geen negatieve invloed op de natuurlijke omgeving.

Labels voor milieuvriendelijk printen van fotobehang

PVC-vrij en FSC gecertificeerd

Het geprinte behang is geurloos, zodat je geen last hebt van vervelende luchtjes. Vliesbehang is pvc-vrij en het materiaal is FSC gecertificeerd. FSC-certificering houdt in dat het bedrijf die het vliesbehang produceert op een duurzame manier aan bosbeheer doet.

Ons vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (EN 13501-1:2007) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor aanwezige stoffen in onze omgeving die gemakkelijk verdampen. Deze stoffen zijn er altijd al geweest, maar sinds kort bestaat hier een normering voor in het kader van milieuvriendelijk bouwen. Ons vliesbehang is voorzien van het beste emissie label A+.

Op water gebaseerde latex technologie voor inkt

Wij printen het fotobehang op HP Latex printers. Deze printers zijn voorzien van alle certificaten welke nodig zijn voor het milieu. De inkten zijn op waterbasis en vermijden hierdoor schadelijke dampen en milieuonvriendelijke concentraties in de lucht. Latex-inkten zorgen voor geurloze afdrukken die kunnen worden gebruikt in ruimten waar solvent prints niet gebruikt kunnen worden, zoals medische ruimten en scholen. Onze HP Latex printer heeft een EPEAT Bronze-registratie wat inhoudt dat er verminderde impact is op het milieu. Zie epeat.net voor de registratiestatus per land.

Duurzaam fotobehang

Interieur en inrichting verdienen al jarenlang veel aandacht. Een prettige woon- en werkomgeving is van groot belang op ons welzijn. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat het voldoet aan de inrichting en aankleding van woningen en bedrijven zonder dat het nadelig is voor toekomstige generaties. Vliesbehang is gelamineerd en is geschikt voor verschillende ondergronden. Bij pvc-vrij vliesbehang moet je de muur insmeren met behanglijm geschikt voor vliesbehang. Vliesbehang is vele malen sterker dan het traditionele papierbehang en gaat daardoor langer mee.

Geschikt voor onderwijs- en zorginstellingen

De GREENGUARD-certificering is een norm welke ontworpen is om materialen met een lage emissie te classificeren. Onze inkten hebben deze certificering en daardoor is ons fotobehang geschikt voor omgevingen waar kinderen en volwassenen lange tijd doorbrengen, zoals in woningen, zorginstellingen, scholen en kinderopvang

Milieuvriendelijk fotobehang
Milieuvriendelijk behang voor scholen