• Razendsnel jouw fotobehang in huis
  • 100% eigen productie en op maat gemaakt
  • 100% milieuvriendelijk en geurloos

Fotobehang - Behang met eigen foto

SKU:
W00183

Ontdek soortgelijke categorieën

Omschrijving

Uniek fotobehang met je eigen foto of ontwerp afgedrukt. Upload je bestand en ontvang kosteloos een digitale proefdruk. Wij controleren altijd eerst de kwaliteit van de foto voor wij overgaan tot produceren. Upload een zo groot mogelijke foto, zo krijg je het beste resultaat!

Eigen foto op behangpapier

Wij produceren behang met eigen foto op maat. Hierdoor heb je een uniek behang met eigen print aan de muur. Het behang wordt op maat gemaakt, zodat het perfect op je muur past. Wij printen op zeer hoogwaardig vliesbehang wat zorgt voor een prachtig resultaat. Omdat de kwaliteit (aantal pixels) van de foto of afbeelding van belang is, doen wij altijd kosteloos een kwaliteitscheck. Mocht de kwaliteit van de foto niet goed genoeg zijn, dan koppelen wij dit aan je terug.

Nadat je foto of afbeelding is gecontroleerd en goedgekeurd, beginnen wij met de productie. Wij produceren binnen 24 uur en leveren binnen 1-3 dagen. Los van onze klantvriendelijke service bieden wij behang met eigen foto aan voor zeer scherpe prijzen. 

Foto afdrukken op vliesbehang

Ook fotobehang met een eigen ontwerp printen wij uitsluitend op vliesbehang. Vliesbehang heeft als goede eigenschap dat het eenvoudig aan te brengen is en dat het niet krimpt. Hierdoor blijft je foto er fantastisch uitzien en vallen de naden nauwelijks op. Vliesbehang is ook ook gemakkelijk weer te verwijderen.

Kwaliteit van de foto

Upload een zo groot mogelijke foto. Foto's welke je met een mobiele telefoon hebt gemaakt zijn meestal niet scherp genoeg. Een scherpe print moet het liefst 1 pixel per millimeter bevatten. Een muur van 2,5 meter hoog en 4 meter breed moet dus minstens 2500 bij 4000 pixels zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print!

Ontwerp je eigen behang met eigen foto of motief!

Behang is er in vele verschillende soorten. Maar wat is er leuker dan je eigen behang ontwerpen of een behang ontwerpen met een eigen foto? Wanneer je bij ons een eigen behang wil ontwerpen kan dat volledig op maat. Jij ontwerpt je eigen behang op maat!

Upload je eigen ontwerp behang

Heb je een mooie foto gevonden die je wilt gebruiken als behang? Upload dan je foto op onze website. Via de knop “foto uploaden” kun je eenvoudig je eigen ontwerp insturen. We accepteren verschillende beeldformaten maar .JPG is de meest gebruikte vorm van afbeeldingen die we ondersteunen. Voordat je de foto upload naar ons is het noodzakelijk om je e-mailadres in te voeren. Dit doen we om er zeker van te zijn dat jouw foto gekoppeld is aan jouw e-mailadres. Overigens verwijderen wij foto’s binnen 3 maanden na het uploaden automatisch.

Hoe groot moet mijn foto zijn om behang van te maken?

De kwaliteit van de foto bepaalt hoe scherp deze op je behang wordt afgedrukt. Een indicatie van de kwaliteit van de foto is de resolutie. Je kunt op een computer kijken hoeveel pixels (bijvoorbeeld 3000x2500 pixels) een afbeelding is. Wij houden altijd een pixeldichtheid aan van 1 pixel per millimeter. Dus heb je een muur van 3m x 2,5m, dan moet de foto resolutie liefst ook 3000x2500 pixels of hoger zijn. Voldoet je foto hier net niet aan? Of twijfel je over de kwaliteit? Stuur een e-mail aan [email protected] en we checken het voor je. Je ontvangt dan een digitale proefdruk van ons. Zo kun je zelf beoordelen of je de kwaliteit voldoende vindt.


Wat kost het om een eigen foto op behang te drukken?

Wij hanteren een vaste prijs per vierkante meter. Hoe groter je muur, hoe meer vierkante meters behang we nodig hebben. Wil je de foto als poster op de muur, dan kan dat ook. Vul dan het formaat in van de gewenste foto. Je ontvangt dan je behangposter binnen enkele dagen in huis. De kosten van een behangposter zijn ook afhankelijk van de door jou ingevoerde afmetingen.

Welke kwaliteit fotobehang wordt gebruikt?

Het behang dat wij gebruiken is vliesbehang van 180gr/m2. Dit behang is extra stevig waardoor het eigenlijk niet scheurt bij het behangen. Door de stevige structuur is het behang makkelijk strak op de muur te plakken. Hangt het een klein beetje scheef? Geen probleem, het behang is makkelijk nog weer even los te halen om weer recht te plakken.  

Je muur behangen met een eigen foto

Ons behang ontvang je exact op maat, zoals jij het opgegeven hebt bij je bestelling. Standaard printen wij 5cm rondom. Dit doen we omdat muren niet altijd recht zijn. Hiermee zorg je er voor dat je behang altijd past op je muur. We printen op elke baan van je behang een nummer mee. Deze nummers moeten oplopend geplakt worden. Leg voor je gaat behangen je behang naast elkaar op volgorde van de nummers op de banen.

Levertijd van je fotobehang met eigen foto

We verwerken je bestelling op werkdagen binnen 24 uur nadat je een bestelling hebt geplaatst. Dit betekent normaal gesproken dat je het behang met eigen foto binnen 3 werkdagen in huis hebt. Wanneer wij twijfelen over de kwaliteit van je foto op behang dan nemen wij per e-mail contact met je op. Dit betekent dat er een kleine vertraging in de levering kan ontstaan.

Kenmerken

SKU
W00183
Product
Eigen foto op behangpapier
EAN
8720167132032
Land van vervaardiging
Nederland

Veelgestelde vragen

Hoe meet ik mijn muur op?

Het opmeten van een rechte muur

Online wordt automatisch het aantal vierkante meters (m2) berekend aan de hand van de breedte en hoogte van de muur. Belangrijk is dat er goed wordt opgemeten. Meet daarom altijd op verschillende plekken.

De breedte opmeten

Meet met een meetlink of rolmaat de breedte van de muur zoals in onderstaand voorbeeld weergegeven. Meet tot over eventueel aanwezige plinten, zodat je straks niet terkort aan behang hebt. Het opmeten kun je het beste doen aan de bovenkant en de onderkant van de muur. Zo ben je er zeker van dat je voldoende behang bestelt, ook in het geval dat de muur niet geheel recht is.

De hoogte opmeten

De hoogte van de muur kun je het beste op 3 plekken meten; aan de linkerkant, rechterkant en in het midden. Zie ook onderstaande afbeelding. Zo voorkom je dat je behang in de hoogte tekort komt wanneer de muur niet geheel recht is. Meet altijd inclusief eventueel aanwezige plinten. Het extra behang kan eenvoudig worden weggesneden met een mesje wanneer je het behang hebt aangebracht op de muur.

Extra marge

Muren kunnen altijd scheef lopen, helemaal bij oude huizen. Om te voorkomen dat je tekort hebt aan behang hanteren wij standaard een marge van 5cm. Dit betekent dat je rondom 5 cm extra ontvangt. Deze optie van 5 cm marge staat standaard aangevinkt op de productpagina. 

Wanneer je het behang aanbrengt op de muur begin dan aan de linker of rechterkant waarbij je rekening houdt met de 5cm. De eerste baan plak je dan ook met 5cm extra aan de linkerkant (wanneer je links begint), bovenkant en onderkant. Dit stuk kun je na het aanbrengen eenvoudig afsnijden met een stanleymesje.

Bij de middelste banen hoef je de marge alleen boven en onder toe te passen. Uiteindelijk bij de laatste strook zal je waarschijnlijk nog marge overhouden. Snij dit met een mesje af, zowel aan de bovenkant, onder en rechts.

Muren met deuren en ramen

Wanneer je muur wilt behangen waarin een deur of raam aanwezig is, meet je ook de volledige muur op. Bij het aanbrengen van de banen snij je met een mesje het behang af rondom het raam of de deur.

Zo bepaal je waar je raam of deur komt

Wil je weten waar je raam precies op je behang komt? Gebruik dan de lineaal op de productpagina, door de optie 'toon liniaal' te activeren, Je kunt dan de blokjes onderin je uitsnede daar plaatsen waar de deur of het raam zich bevindt. Op die manier kun je zien welk deel van de foto wegvalt bij het aanbrengen van het behang.

Behangen van schuine muren

Bij muren die in een punt lopen of een schuine wand hebben meet je de muur op zijn breedste punt en op het hoogste punt. Wij printen het behang volledig als rechthoek, waarbij u de hoek zelf dient af te snijden. Omdat de exacte hoek vooraf moeilijk bepaald kan worden, is dit de veiligste oplossing en weten we zeker dat je voldoende behang hebt om de muur strak te behangen.

 

Is het behang afwasbaar?

Je kan het behang met een licht vochtige doek afnemen als het nodig is. Wil je het behang gebruiken in een keuken of badkamer? Dan adviseren wij om het behang na te bewerken met een coating (wall finish). Met deze coating is het behang waterafstotend. Bekijk hier onze Wall Finish.

Printen jullie ook behang uit één stuk?

Jazeker! Hiervoor kies je voor naadloos behang (MuralTex). Deze soort behang is uniek omdat het supersterk is en makkelijk is aan te brengen. Het bestaat uit 1 groot deel, waarbij je de muur insmeert met lijm en vervolgens het hele behang in 1x op de muur aanbrengt. Wij adviseren om MuralTex met 2 personen aan te brengen.

Zijn de kleuren op mijn computer ook de werkelijke kleuren van het behang?

De kleuren kunnen afwijken. Dit omdat computers kleuren in RGB laten zien en onze printers in CMYK kleuren printen. Als je zeker wilt zijn van een kleur dan raden we je aan om een sample/ voorbeeld/ staal aan te vragen. Uiteraard proberen wij een kleur zo goed mogelijk te benaderen tijdens het printen. Dit doen wij met geadvanceerde software met kleuren calibratie.

Moeten de banen tegen elkaar geplakt worden of overlappend?

Je dient de banen altijd strak tegen elkaar aan te plakken. Het behang past strak op elkaar en sluit naadloos aan. Plak het dus niet overlappend. Zorg dat er niet teveel spanning op het behang komt te staan anders kunnen er naden ontstaan.

Moet ik het behang insmeren of moet ik de muur insmeren met behanglijm?

Je moet bij ons behang altijd de muur insmeren. Zorg ervoor dat het lijm goed verdeeld zit op de muur. Gebruik altijd lijm voor vliesbehang. Zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten om kieren te voorkomen.

Hoe produceren jullie mijn fotobehang op maat?

Wanneer een order bij ons binnenkomt, dan wordt deze opdracht doorgestuurd naar de printer. We controleren of alles goed staat en de software berekent automatisch handzame banen die gelijk verdeeld moeten worden over de muur in het geval van vliesbehang. De order wordt in de rij met printopdrachten geplaatst en geprint op enorme rollen.

De rol wordt vervolgens in de snijmachine geplaatst. Deze machine snijdt het behang eventueel in banen tot op de millimeter nauwkeurig. Alle banen worden genummerd. Bij 5 cm marge worden de nummers onderin de baan meegeprint. Bij exact op maat is het nummer aan de achterzijde van het behang te vinden. Hierdoor is altijd de volgorde van de banen duidelijk. Banen worden ook op volgorde in elkaar gerold. Vliesbehang wordt opgerold en in schuimfolie gewikkeld. De rollen worden in stevige kartonnen dozen verpakt. MuralTex bestaat uit 1 deel, dit wordt als één geheel in een doos verpakt.

Printen en produceren jullie al het fotobehang zelf?

Wij printen en verwerken (snijden) al het fotobehang zelf. Wij produceren op hoogwaardige machines. Hier vind je meer informatie over de productie.

Tot welke afmeting kan ik behang bestellen?
Wij kunnen uit 1 deel printen tot 312 cm (incl de marge van 5 cm, de ingevulde maat is dan maximaal 302cm) en een lengte van 14500 cm. Deze print wordt vervolgens in gelijke banen verdeeld. Is de muur bijvoorbeeld 500×500 cm, dan delen wij de muur op uit twee te printen delen die onderling passend op elkaar zijn.

Op maat gemaakt fotobehang

Bij Fotobehang.be maken we het behang exact op maat van jouw muur. Bij het bestellen geef jij het formaat van jouw muur aan en vervolgens gaan wij aan de slag voor je. Voordat we gaan printen controleren we jouw gekozen foto op kwaliteit. Wanneer we twijfelen aan de kwaliteit nemen we contact met je op en kijken we samen naar een goede oplossing. Als alles akkoord is gaan we het fotobehang printen. We printen uitstluitend een sterk en kleurecht vliesbehang of naadloos Airtex behang waar je lang plezier van hebt. Ons behang heeft een matte uitstraling is PVC vrij en verkleurt niet. 

Probeer het thuis!

Wil je een voorbeeld van dit behang op je muur in de kamer? Gebruik onze virtuele tool om jouw gekozen behang in jouw kamer te tonen. Heel simpel! Druk op de knop "Probeer het op jouw muur!". Vervolgens maak je een foto van jouw muur en projecteren wij het fotobehang op jouw muur. Op deze manier krijg je een goed beeld van je nieuwe muur.

probeer het op jouw muur

Vliesbehang of Naadloos behang

Ons fotobehang is beschikbaar in 2 varianten: vliesbehang en naadloos behang (MuralTex). Vliesbehang is een sterk behang (180gr/m2) dat eenvoudig aan te brengen is. Je kunt daarbij zelf kiezen hoe breed je de banen wilt. Bij vliesbehang breng je de lijm (vliesbehang lijm) aan op de muur en kun je vervolgens baan voor baan aanbrengen.

MuralTex wordt geleverd als één stuk fotobehang. Bij MuralTex heb je dus helemaal geen banen! Bij MuralTex adviseren wij je om het met 2 personen aan te brengen. Je lijmt de gehele muur in met speciale lijm. Daarna rol je de MuralTex uit en druk je het direct goed aan op de muur met een spatel. 

Vliesbehang of MuralTex?

Eenvoudig zelf te doen!

We hebben het extra makkelijk gemaakt om zelf je muur te voorzien van fotobehang. Ons behang is namelijk supersterk en scheurt niet. Het behang ontvang je precies op maat van je muur (inclusief 5cm marge voor de zekerheid). We snijden de banen in exact gelijke delen en dus kun jij direct aan de slag. Je hoeft alleen maar lijm op de muur te smeren en plakken maar!

Gerelateerde producten

Jungle dieren taupe
Een mooie, jungle foto met schattige dieren in de kleur taupe
Duinstrand met zonsondergang
Mooie zonsondergang boven een duinstrand met op de achtergrond golfbrekers in de zee.
Roze lelies
Een geïllustreerde afbeelding van roze lelies en visjes.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Perfax Behanglijm Roll-On
12,95 €
Behangset Basic
12,95 €
Flexxs MuralTex lijm, Medium 5 KG / 25m2 (Normale ondergronden)
39,95 €
Flexxs MuralTex lijm, High 5 KG / 25m2 (Gladde ondergronden als glas en kunststof)
69,95 €
Wandcoating voor 20m2 fotobehang, 1 liter
59,95 €
Behang set Standaard
19,95 €
Behang set Compleet
29,95 €
Flexxs MuralTex lijm, Medium 2,5 KG / 12m2 (Normale ondergronden)
29,95 €
MuralTex stanley mes
6,95 €
Behangset MuralTex
19,95 €
Behangset MuralTex Pro
29,95 €
Professionele behang naadroller smal, PU
3,99 €
Professionele behang aandrukrol, breed
5,99 €
Professionele behang aandrukker / snijliniaal
9,95 €
Perfax Behangspatel Geel
5,29 €
Perfax Naadroller
6,29 €