• Razendsnel jouw fotobehang in huis
 • 100% eigen productie en op maat gemaakt
 • 100% milieuvriendelijk en geurloos

MuralTex naadloos fotobehang

Kleuren spatten van je muur!

Met ons MuralTex naadloos fotobehang heb je gegarandeerd het mooiste fotobehang op jouw muur. Je behang bestaat uit één deel en bovendien zijn de kleuren van het behang zo helder dat de print echt van de muur spat! MuralTex is een eenvoudig aan te brengen. Je smeert de muur in met onze behanglijmen voor polyester fotobehang en plakt je fotobehang in één stuk op de muur. Zo heb je razendsnel een prachtig resultaat!

 • Naadloos fotobehang, geen naden te zien
 • Sterk behang met een gewicht van 310 gr/m2
 • Gemakkelijk te verwijderen

Populaire thema’s

Toch niet helemaal wat je zocht?

Zoek hieronder naar jouw perfecte ontwerp, met keuze uit meer dan 5.000 soorten fotobehang zit er altijd iets voor je bij.

0″>

Fotobehang op maat met je eigen foto

Bestel op maat gemaakte fotobehang van je eigen foto. Wij controleren kosteloos de kwaliteit en koppelen terug wanneer deze niet volstaat.

Ontwerp je fotobehang

Wat is MuralTex behang?

MuralTex is een fijn geweven polyester doek uit één stuk met een beschermende coating. Hierdoor is het behang enorm sterk en wordt de afbeelding tot in de kleinste details afgedrukt. Door de coating glanst het behang niet, maar komen kleuren super helder op het doek. Door de speciale printtechniek die we hiervoor gebruiken worden de kleuren nog echter. Zwart wordt ook echt diepzwart en kleurelementen komen zo scherp naar voren dat je ze bijna wilt aanraken.

Voordat je gaat behangen met ons MuralTex fotobehang moet je de muur behangklaar maken. Dit doe je door de hele muur met lijm in te smeren. Vervolgens plak je het behang in een stuk op de muur. Wij adviseren je om MuralTex fotobehang met 2 personen aan de brengen wanneer je een grotere muur hebt. Het MuralTex behang heeft een lichtgrijze achterkant. Dit voorkomt dat je de kleur van je muur door de print heen komt.

Naadloos behangen

Omdat MuralTex behang uit één stuk wordt geprint kan je de muur naadloos behangen. Dit betekent dat je geen banen ontvangt, maar de gehele print in één keer. Je plakt de print ook in één keer op de muur. Snij het MuralTex niet zelf in banen! Nadat je het fotobehang hebt aangebracht kun je genieten van je nieuwe muur.

Voordelen van MuralTex naadloos behang

 • Naadloos fotobehang, geen naden te zien;
 • Levendige, heldere en intense kleuren;
 • Scheurt, kreukt en krimpt niet;
 • Gemakkelijk aan te brengen;
 • Sterk behang met een gewicht van 310 gr/m2;
 • Fijn geweven 100% polyester doek met coating;
 • PVC vrij product, niet schadelijk voor het milieu;
 • Inkt op waterbasis;
 • Ideaal om binnen aan te brengen;
 • Krasbestendig en waterafstotend*;
 • Makkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek;
 • Gemakkelijk te verwijderen;
 • UV-licht bestendig;
 • Brandvertragend behang (B1 certificaat);
 • Geurloos behang, omdat we printen met op water gebaseerde inkt;
 • Lichtgrijze achterkant, niet doorschijnend!

* in natte ruimtes als een badkamer adviseren wij gebruik te maken van een WallFinish coating om het behang te beschermen tegen vocht.

Populair op MuralTex
Eigen foto op behangpapier
Eigen foto op behangpapier
vanaf
€ 16,95
/ m2
Bestellen
Jungle Cockatoo
Jungle Cockatoo
vanaf
€ 19,95
/ m2
Bestellen
Designer
Duinstrand met zonsondergang
Duinstrand met zonsondergang
vanaf
€ 16,95
/ m2
Bestellen
Wilde jungle dieren
Wilde jungle dieren
vanaf
€ 16,95
/ m2
Bestellen
De Nachtwacht
De Nachtwacht
vanaf
€ 16,95
/ m2
Bestellen
Rijksmuseum
Schotse hooglander in de natuur
Schotse hooglander in de natuur
vanaf
€ 16,95
/ m2
Bestellen
Kleurrijke jungle dieren
Kleurrijke jungle dieren
vanaf
€ 19,95
/ m2
Bestellen
Designer
Lemonwalls

Veelgestelde vragen over MuralTex naadloos behang

De meest gestelde vragen en antwoorden over het aanbrengen van naadloos fotobehang.

Hoe breng ik mijn MuralTex behang aan?

Wij leveren het MuralTex behang in een doos. Voordat je begint met het behang aanbrengen is het verstandig dat je het behang uitlegt op de vloer en controleert op foutjes. Natuurlijk hebben wij deze controle ook uitgevoerd, maar we vragen je toch om het behang te controleren.

Net als ieder ander behang plak je het MuralTex fotobehang met behanglijm op de muur. Omdat dit behang bestaat uit één stuk ben je niet in de weer met behangtafels en geknoei. Wanneer je de behanglijm op de muur aanbrengt moet je erop letten dat je niet een te dikke laag aanbrengt. Je kunt MuralTex behang het beste aanbrengen met MuralFix voor MuralTex behanglijm.

De behanglijm smeer je met een kortharige vachtroller of een blokkwast op de muur. Als je de behanglijm op de muur hebt aangebracht begin je met het behang aanbrengen aan één kant van de muur. Vervolgens rol of vouw je het behang geleidelijk aan naar de andere kant van de muur terwijl je het behang ondertussen aandrukt op de muur. Zodra het MuralTex behang op de muur zit, kun je het behang nog even aandrukken met een spatel. Zo strijk je alles mooi glad en kun je eventuele lijmresten makkelijk verwijderen.

Welke lijm je nodig voor het aanbrengen van naadloos behang?

Naadloos behang is een behang dat zwaarder is dan vliesbehang. Dit is de reden dat je voor MuralTex een andere soort behanglijm nodig hebt. De lijm is extra sterk en zorgt er voor dat jouw fotobehang strak aan de muur blijft. Op onze website vind je MuralFix MuralTex behanglijm dat speciaal ontwikkeld is voor dit zwaardere behang.

Snijd je behang op maat af

Wanneer je het behang op de muur hebt aangebracht is het tijd om je behang af te werken. Je snijdt de behangresten aan alle zijden van het behang af met een scherp mes en een snijliniaal. Belangrijk is dat het mesje echt scherp is! Heb je een breekmesje? Zorg dan dat je iedere 5 meter het mesje afbreekt.

Is MuralTex afwasbaar?

Als het nodig is kan je het behang met een licht vochtige doek afnemen. Echter adviseren wij het niet om met een natte doek over het behang te gaan. Hiermee kan je het behang beschadigen.

Waarvoor is MuralTex behang geschikt?

MuralTex behang is ideaal voor wandbekleding. Dit soort fotobehang is bedoeld om binnen te gebruiken. Je kunt het gebruiken om je huis een andere sfeer te geven, maar het is natuurlijk ook geschikt voor op kantoor, een bedrijfsruimte, in een ziekenhuis of in een horecazaak.

Het mooiste resultaat met MuralTex naadloos behang

In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw muur kunt voorzien van naadloos fotobehang.

Belangrijk bij het aanbrengen van MuralTex naadloos behang is dat je met 2 personen het fotobehang aanbrengt. Dit maakt de klus een stuk eenvoudig, zodat je snel kunt genieten van jouw nieuwe muur!

Bestel jouw MuralTex in vier stappen

1. Kies jouw design; Bepaal welke afbeelding je op MuralTex behang wilt of upload je eigen design.
2. Selecteer MuralTex; Wanneer je jouw design gevonden hebt is het belangrijk dat je bij het product selecteert dat je MuralTex behang wilt.
3. Vul de afmetingen in; Klik op ”bewerk en koop”, vul hier jouw gewenste afmetingen in. Druk vervolgens op ”Toevoegen”.
4. Rond de bestelling af; Klik op de winkelwagen, en reken af. Na deze stap is het nog heel even wachten voordat je jouw kamer een make-over kan geven.

Handleiding

We helpen je graag verder om jouw MuralTex behang op de muur aan te brengen. Lees de onderstaande tips door voordat je aan de slag gaat met behangen. Zit jouw behang op de muur? Vergeet niet om jouw mooie eindresultaat met ons te delen.

Handleiding downloaden & printen

LET OP!

Vanwege stabiliteit redenen wordt aangeraden om het behang 24 uur te laten acclimatiseren voordat dit op de muur wordt aangebracht. Dit voorkomt krimpen van het behang. Mocht je vloerverwarming hebben dan adviseren wij om het behang op een tafel te leggen.

De optimale temperatuur om het behang aan te brengen is tussen de 18 – 25 ºC en een vochtigheid van ongeveer 40% – 65%.

Voor het aanbrengen dient het oppervlak van de muur schoon en droog te zijn.

Wij adviseren om geen vochtige doeken of papier te gebruiken op het behang. Je kunt hiermee vlekken in het behang veroorzaken of de inkt kan vervagen.

Stap 1: Voorbereiden

Schakel indien van toepassing de elektragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit, verwijder de frames en plak deze af met behang tape. Verwijder vervolgens het oude behang, indien nodig. Zorg dat de muur goed glad is door spijkers en oneffenheden te verwijderen en gaatjes te vullen met allesvuller. Laat het vulmiddel goed drogen en schuur het glad. Dek de grond af met bijvoorbeeld kranten, doeken of zeil. Zet een stevige trap klaar om het behang over de hele muur goed aan te kunnen drukken.

Let op! Heb je betonnen muren of zijn je muren pas gestuukt? Gebruik dan een voorstrijkmiddel zodat de behanglijm niet direct in de muur wordt gezogen en hierdoor het behang niet plakt. Verdeel het voorstrijkmiddel goed en laat het een nachtje drogen.

Stap 2: Uitrollen en aanbrengen

Rol het behang uit en controleer op eventuele beschadigingen. 

Wij raden altijd aan om het MuralTex behang met twee personen aan te brengen. Zorg ervoor dat je het behang zijwaarts opvouwt of oprolt zodat je aan de linker-of rechterkant kunt beginnen. Lijm de eerste twee meter van de wand goed in. Heb je gekozen voor 5 cm marge? Zorg er dan voor dat je de overlap meeneemt in de rand. Heb je de marge niet mee besteld dan kun je strak tegen de wand aan plakken. 

Smeer de muur in zijn geheel in met lijm. Dit doe je met een roller of blokkwast. Begin vervolgens in de linkerbovenhoek of rechterbovenhoek met het aanbrengen van het behang. Het eenvoudigst is dat de andere persoon het behang een de andere kant omhoog houdt, zo kun je het snelst van links naar rechts (of vice versa) het behang aanbrengen.

Met de spatel druk je het behang glad van boven naar beneden. Zodra het begin helemaal glad is gestreken werk je langzaam naar de andere kant. Ga je toch een beetje scheef? Geen probleem! Zolang de lijm nog goed nat is kun je het behang nog gemakkelijk schuiven of loshalen.

Wanneer je de eerste meters goed recht hebt geplakt kun je het volgende deel inlijven en plakken totdat je het volledige muur is behangen. Strijk vervolgens het gehele behang goed glad met de spatel. Eventuele luchtbellen kun je verwijderen door het behang langzaam los te halen en weer goed aan te strijken met de spatel.

Stap 3: Afwerken

Als laatste worden de naden nog eens extra goed aangedrukt met de spatel. Nadat dit is gebeurd kan het overtollige behang weggesneden worden. Hiervoor gebruiken we de spatel en een scherp (!) afbreek- of Stanleymes. Eventuele stopcontacten kunnen schoon gesneden worden. Let hierbij wel op dat je de elektra niet beschadigd.

Tips

Moet je behangen rondom een raam of een ander obstakel? Plak het behang tegen het kozijn aan en snij dit rustig uit. Werk op deze manier langzaam verder totdat het gehele obstakelvrij is gemaakt. Houd de temperatuur 12-24 uur na het behangen zo constant mogelijk. Dit geeft het behang genoeg tijd om te drogen. Zorg voor scherpe vouwen bij hoeken zodat het wegknippen of snijden van overtollig behang eenvoudig en recht gaat.